abonneren

Lenovo Ideapad Yoga 11S komt in juni

Lenovo gaat nog altijd voor de flexibele multifunctionele Windows 8 apparaten. Naast de hybride ThinkPad Helix zal de hardwarefabrikant in juni de Ideapad Yoga 11S uitbrengen.

Momenteel is de Ideapad Yoga 11 verkrijgbaar in de Nederlandse winkel. Deze is uitgerust met een Tegra 3 processor van Nvidia die op smartphones en tablets is gericht. Bij de Ideapad Yoga 11S kunnen klanten straks kiezen voor een krachtige Intel Core i5 of i7 processor. Ook de overige onderdelen als de solid state drive (ssd) en het werkgeheugen zijn meer gericht op de gebruiker die een krachtiger systeem nodig heeft.

De Ideapad Yoga is een multimode ultrabook die werkt als een traditionele laptop of als een apparaat dat volledig via het touchscreen wordt bediend. De touchscreen van deze ultrabook is extreem kantelbaar, zodat je gemakkelijk erbij kunt komen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het gedeelte met het toetsenbord ondersteboven op tafel te leggen en de touchscreen rechtop, of plat naar boven zodat het apparaat net een tablet lijkt. De ultrabook wordt dan verder met de hand via de touchscreen bediend.

Touchscreen
De Ideapad Yoga 11 S kan worden geleverd met Windows 8 Pro voor zakelijk gebruik en biedt ondersteuning voor de bediening met maximaal tien vingers tegelijk. De touchscreen is 11,6 inch groot en geeft beelden weer in een resolutie van 1.366 x 768 pixels (16:9). Klanten kunnen kiezen voor een krachtige derde generatie Intel Core i7 processor, en tot 8 gigabyte DDR3 geheugen. Het systeem wordt geleverd met een ssd met een opslagcapaciteit van maximaal 256 gigabyte.

Volgens Lenovo bedraagt de batterijduur van deze ultrabook tot 6 uur. Hij wordt aanstaande juni verwacht en is verkrijgbaar vanaf 799 dollar, meldt Anandtech. Deze prijs is voor het goedkoopste instapmodel. De bedragen in euro zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Lenovo, ideapad yoga

Nieuws headlines

Laatste reactie