Lenovo-CEO deelt bonus met werknemers

De CEO van Lenovo, Yang Yuanqing, heeft besloten een deel van zijn jaarlijkse bonus af te staan aan zijn werknemers. Het gaat om een bedrag van zo'n € 3 miljoen.

Hert gaat erg goed met Lenovo; tegen verwachting in zet Lenovo steeds meer om ($34 miljard omzet over het laatste fiscale jaar) in de krimpende pc-markt. Ook is het bedrijf inmiddels de belangrijkste smartphonefabrikant van China. Het is dus niet helemaal verrassend dat Yuanqing een nette bonus opstrijkt voor zijn verdiensten, maar dat hij de bonus deelt met zijn werknemers is op zijn minst opzienbarend. Ook vorig jaar deelde Yuanqing namelijk zijn winst al met werknemers.

Het salaris van Yuanqing is dit jaar op $14,6 miljoen gesteld. Daarvan geeft hij nu $3,25 miljoen weg aan zogeheten 'front-line' medewerkers, oftewel werknemers die direct contact met klanten hebben of direct betrokken zijn bij het verdienen van geld, in tegenstelling tot mensen in een managementpositie. Front-line medewerkers hebben vaak een laag salaris. De medewerkers krijgen er omgerekend bijna een maandsalaris bij.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: lenovo