abonneren

‘Lenovo brengt aangepaste Windows Phone'

Speerpunt van het Windows Phone-aanbod tot nu toe is uniformiteit. Hoewel Microsoft fabrikanten niks aan laat passen aan het besturingssysteem, zou Lenovo toch een eigen Windows Phone 8-versie willen maken.

Lenovo is voornamelijk een pc-maker, in Europa zijn de smartphones van het bedrijf nauwelijks tot niet populair. Toch zou een Windows Phone 8-smartphone prima in het assortiment passen zodra het bedrijf ook met Windows 8-tablets komt. Of het ook gaat gebeuren is onduidelijk. Lenovo was niet bij de eerste lichting hardwarepartners die Microsoft in juni aankondigde.

De Chinese site WPDang rapporteert dat Lenovo niet alleen een Windows Phone 8-apparaat uit gaat brengen, maar dat ook nog eens naar eigen smaak aan zou willen passen. Medewerkers van Lenovo's R&D-afdeling zouden daarvoor bijeenkomsten met Microsoft hebben gehad. Microsoft heeft tot nu toe altijd geëist dat alle Windows Phone-telefoons op elkaar moesten lijken, om het systeem uniform te maken. Lenovo wil de interface echter aanpassen. Of Microsoft dat toe gaat staan, is onwaarschijnlijk. Op dit moment heeft alleen Nokia wat meer vrijheden, vanwege zijn sterk met Windows Phone verweven positie.

Bron: Neowin

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lenovo

Nieuws headlines

Laatste reactie