Ledenadministratie Piratenpartij gekraakt

Een hacker heeft toegang gekregen tot de ledenadministratie van de Piratenpartij, door de website aan te vallen op het moment dat er een algemene ledenvergadering plaatsvond.

Dat meldt het bestuur van de partij vandaag. De aanval heeft zondag plaatsgevonden en de website was die middag dan ook tijdelijk offline.

De Piratenpartij kan niet uitsluiten dat er gegevens zijn ingezien en gedownload, hoewel nog onduidelijk is welke gegevens er precies zijn buitgemaakt. Daar wordt momenteel nog onderzoek naar gedaan. Betaalgegevens en rekeningnummers zouden niet zijn gestolen.

Wachtwoord wijzigen

De hacker heeft toegang gekregen tot verschillende databases van de site, waaronder die van het forum en die van de webmail. Leden die een account hebben worden aangeraden hun wachtwoorden te wijzigen, ook bij de websites waar ze mogelijk hetzelfde wachtwoord voor hanteren. Het bestuur geeft aan alles op alles te zetten om de dader te pakken en er wordt ook aangifte gedaan.

Sinds 2010 is de Piratenpartij ook in Nederland officieel actief als politieke partij. Onder andere pivacybescherming en aanpassingen aan het auteursrecht staan er hoog in het vaandel. Bij de vorige landelijke verkiezingen slaagde de partij er nog niet in een zetel te behalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: