abonneren

Bewegingscontrole Leap Motion bestuurt Windows 8 in video

De lancering van de bewegingscontrole van Leap Motion is iets vertraagd, maar er is nu wel een YouTube-video verschenen waarin het systeem Windows 8 bedient. Op 22 juli komt Leap Motion naar Mac en Windows 7 en 8.

 

In de video laat Leap Motion zien hoe je de computer kunt bedienen door de handen en vingers in de lucht te bewegen. De 3D-gebarencontroller biedt ondersteuning voor multi-touch, zonder daadwerkelijk iets aan te raken. In het startscherm wordt een browser opgestart, om vervolgens op een webpagina een link aan te 'tikken'. 

De Leap Motion lijkt interessant voor creatievelingen die bij het maken van hun kunsten het hele lichaam willen gebruiken, bijvoorbeeld tijdens optredens. Dit wordt vertoond aan de hand van tekensoftware, waarbij met behulp van handgebaren een 3D-tekening wordt gemaakt. Ongetwijfeld zijn er ook expressieve mogelijkheden voor elektronische muzikanten die op het podium een laptop gebruiken.

De Leap Motion Controller wordt uitgebracht voor Mac OS X en Windows 7 en 8 en wordt mede ondersteund door Asus en Hewlett-Packard.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Overig

Tags: YouTube, Motion Control, Leap Motion, bewegingscontrole, bewegingsbesturing

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord