Lavasoft presenteert middelmatige antivirus

Sinds kort heeft Lavasoft, bekend van Ad-Aware, ook een antivirusprogramma in het productaanbod. Uit vandaag gepubliceerde testresultaten van AV-Test blijkt de bescherming echter niet optimaal.

Lavasoft maakte begin deze eeuw furore met zijn antiadware-programma. Ad-Aware ontwikkelde zich in no time tot hét programma om je Windows schoon te houden. Inmiddels is het 2012 en zijn we aangekomen bij versie 10. Het pakket is uitgebreid tot complete beveiligingsoplossing, en biedt onder de naam Ad-Aware Free Antivirus+ een antimalwarepakket aan. De compleet opnieuw opgebouwde software presteert echter niet zo goed qua malwarebeveiliging.

AV-Test publiceert vandaag zijn tweemaandelijkse resultaten. Ad-Aware is dit keer voor het eerst sinds de lancering in april meegenomen in de test. De gemiddelde score voor beveiliging, bruikbaarheid en bestandsreparatie stemt echter droevig. Van de 25 geteste pakketten eindigt de gratis beveiliger als twintigste. Van de gratis pakketten kun je het beste met AVG Anti-Virus aan de slag; de best presterende betaalde beveiligingssoftware van dit moment is Bitdefender Internet Security. Kaspersky en F-Secure komen binnen als tweede en derde. Één opsteker voor Ad-Aware: het presteert beter dan de betaalde concurrenten McAfee, Norman en PC Tools.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, av-test, ad-aware, lavasoft