abonneren

LastPass forceert nieuw wachtwoord

LastPass, de gratis online passwordmanager, dwingt gebruikers een nieuw hoofdwachtwoord te kiezen. Dit om de risico’s te verkleinen nadat er onverklaard netwerkverkeer heeft plaatsgevonden met hun servers.

LastPass, een van de populairste gratis online wachtwoordkluizen, valt niet in de valkuil waar Sony in is gevallen door een mogelijke inbraak op hun systemen onder de pet te houden. Direct nadat LastPass onrechtmatigheden op hun netwerk vaststelden die ze niet konden verklaren, hebben ze hun gebruikers gedwongen om een nieuw hoofdwachtwoord te kiezen.

LastPass slaat  voor de gebruikers bewaarde accountgegevens en wachtwoorden gecodeerd op. Ook als die gestolen zouden worden, is het voor de dieven nog niet zo eenvoudig de gegevens te decoderen.

LastPass-gebruikers die op een ander dan gebruikelijk ip-adres inloggen, moeten een nieuw wachtwoord instellen. Via een e-mail-verificatie-procedure wordt het nieuwe wachtwoord bevestigd, waarna de account weer wordt vrijgegeven.

Ook heeft LastPass als reactie op deze potentiële dreiging de cryptografische functies verbeterd.

Via: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord