LastPass 4.0 laat je bekenden toegang geven tot je wachtwoorden

Vanaf vandaag is er een nieuwe versie van LastPass verkrijgbaar met een handige extra functie: Emergency Access. Daarmee kun je vrienden en familie toegang geven tot je opgeslagen wachtwoorden.

Je kunt op deze functie ook een wachttijd zetten. Op die manier duurt het bijvoorbeeld 48 uur voordat andere personen bij je wachtwoorden kunnen, en heb je tot die tijd de kans om die permissie weer in te trekken.

Zo kunnen familieleden niet direct bij je gevoelige informatie als je een paar dagen zonder internet zit, maar in het geval van je overlijden krijgen ze er op den duur alsnog toegang tot. 

Delen

Ook nieuw in LastPass 4.0 is het Sharing Center. Daarin worden de wachtwoorden ondergebracht die je deelt met anderen, zoals wanneer je gedeelde accounts gebruikt. Betaal je voor Premium of Enterprise, dan krijg je hier meer controle over.

Verder valt op dat de bekende wachtwoordkluis een vers likje verf heeft gekregen. De vernieuwde interface zorgt ervoor dat je overzichtelijker je wachtwoorden kunt beheren. Je hebt overigens ook tijdelijk de optie om terug te gaan naar de oude interface.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: lastpass