abonneren

Langere batterijduur Nokia Lumia 800 dankzij update

Dankzij een nieuwe software-update (1600.2487.8107.12070) is de batterijduur van de Nokia Lumia 800 volgens Nokia aanzienlijk verbeterd. Oorspronkelijke stond deze update gepland op 18 april 2012, maar Nokia heeft deze datum dus naar voren gehaald.

Er is wel een maar: de update is namelijk niet direct wereldwijd beschikbaar. Nokia gaat deze update in delen beschikbaar stellen. De eerste serie landen heeft de update 28 maart gekregen. Andere landen volgen de komende vier weken op 4, 11 en 18 april. Het goede nieuws is dat Nederland in de eerste serie landen zit en de update is voor ons dus nu al beschikbaar.

Het minder goede nieuws is dat het nu nog steeds niet zeker is of jij dan ook recht op de update hebt. Dat hangt namelijk weer van je operator af. Op dit moment van schrijven is de update al verkrijgbaar bij Vodafone, maar nog niet bij T-Mobile. Klik hier om te zien of de update beschikbaar is bij jouw operator.

Uit Nokia's eigen praktijktest concludeert Nokia dat de Lumia 800 na de update bij een gemiddelde gebruiker 25 tot 30 uur mee gaat op één acculading. Wel moet erbij gezegd worden dat deze 'gemiddelde gebruiker' zijn telefoon s'nachts in de vliegtuigstand heeft staan.

Naast de batterijduur heeft Nokia de geluidskwaliteit, en dan met name de bas, verbeterd. Dit biedt volgens Nokia een betere spraakkwaliteit en muziekervaring. Verder lichten de soft keys op bij elke instelling van het helderheidsniveau.

Een veelgevraagde functie van Lumia 800 gebruikers is de WiFi tethering functie. Deze is helaas nog niet meegenomen in deze update.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, smartphones