abonneren

Laatste kans: download vandaag nog je Hyves-gegevens

Alleen vandaag nog kunnen gebruikers van het Nederlandse sociale platform Hyves een verzoek indienen om hun foto’s, blogs en krabbels te downloaden. Vanaf maandag sluit het sociale netwerk zijn deuren om ze vervolgens weer te openen als online gameportaal.

Op het sociale netwerk Hyves is een downloadpagina verschenen waarmee gebruikers tot het einde van het jaar hun foto’s, video’s, krabbels en blogs kunnen downloaden. Aanvragen moeten voor 29 november ingediend worden en Hyves belooft dat gebruikers die voor die datum hun aanvraag indienen uiterlijk op 31 december een downloadlink ontvangen.

Onze collega's van Computer Idee zetten eerder al op een rij hoe Hyvers hun gegevens kunnen downloaden: met de toegezonden downloadlink kunnen alle wie wat waars, foto’s, video’s, krabbels en blogs worden gedownload. Ook worden de persoonlijke gegevens toegestuurd. Wie via Hyves aangeeft de downloadlink graag te willen ontvangen, krijgt te zien hoeveel informatie er nog op het sociale netwerk staat.

Omdat Hyves eind dit jaar stopt als sociaal netwerk en zich volledig gaat richten op online games, blijven de accounts van gebruikers die actief gamen op Hyves wel bestaan. Alleen deze gebruikers kunnen na 2 december nog inloggen op het sociale netwerk. Alle andere profielen worden dan verwijderd.

Een kleine maand geleden kondigde Hyves aan nog voor het einde van dit jaar te zullen stoppen. Eigenaar TMG (Telegraaf Media Groep) zag geen kansen meer voor het in 2010 gekochte sociale netwerk en besloot daarom Hyves in zijn huidige vorm te schrappen. Vanaf maandag gooit Hyves het over een andere boeg en verandert de site in een sociaal spellenplatform.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Hyves