'Kwart internetgebruikers gebruikt een VPN'

Het gebruik van VPN's begint zich telkens wijder te verspreiden. Een kwart van alle internetters gebruikt inmiddels een VPN-dienst om anoniem mee op internet te surfen.

Dat blijkt uit nieuwe data van onderzoeksbureau Global Web Index. Aan krap 200.000 deelnemers werd wereldwijd gevraagd of ze een VPN gebruikten. Een vierde gaf aan dat te doen.

14 procent van de Nederlanders draait een VPN, aldus de onderzoeksresultaten. Dat is niet bijzonder hoog in vergelijking met andere landen. In landen als Indonesië en Thailand ligt het percentage een stuk hoger: rond de 40 procent.

Belangrijkste drijfveer

De meeste Nederlanders geven aan VPN's simpelweg te gebruiken om online anoniem te blijven. Relatief weinig mensen uit ons land zeggen ervoor te kiezen om toegang te krijgen tot een breder Netflix-aanbod. In Mexico en Ierland is dat juist de belangrijkste drijfveer.

Andere redenen die zijn opgegeven zijn onder meer het bezoeken van sites die geblokkeerd zijn in eigen land, het bezoeken van illegale downloadsites als The Pirate Bay en het surfgedrag geheim willen houden voor overheden.

Lees hier veel meer over VPN's op PCM, waaronder welke diensten je het beste kunt kiezen.

Bron: Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, VPN

Tags: Security, Vpn