abonneren

Kurio - Tablet voor kinderen

Speelgoed- en gadgets-fabrikant Eldohm heeft een tablet ontwikkeld die voor heel de familie geschikt is, ook voor kinderen: het Kurio Tablet. Deze Android tablet is speciaal ontwikkeld voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar.

Kinderen en dure iPads of Transformers is natuurlijk een ongelukkige combinatie. Eldohm speelt daar handig op in met de Kurio: een tablet die ook geschikt is voor kinderen. Door middel van 8 verschillende individueel in te stellen (kinder)profielen kan de tablet geheel naar eigen wens en leeftijd worden ingesteld.

De Kurio is uitgerust met een ‘parental control filter' waarin 460 miljoen websites in kaart zijn gebracht. Deze zijn door ouders in te stellen naar leeftijd, categorie, blacklist of whitelist. Voor elk profiel kan afzonderlijk ingesteld worden welke sites bezocht kunnen worden, welke applicaties het kind mag gebruiken en voor hoelang. De Kurio is verder voorzien van een rubberen casing zodat hij niet kapot moet kunnen vallen.

De Kurio tablet werkt op Android OS en heeft een capacitive multitouch scherm, die het "zoomen en sliden" in games zoals Angry Birds mogelijk maakt. De Kurio bevat een Cortex A8 processor, 512 MB ramgeheugen, 4 GB interne opslag, wifi (n), een hdmi uitgang, een 640x480 webcam en een Micro SD slot voor maximaal 32 GB extra geheugenopslag. De Kurio is voorzien van een 3000 mAh accu waarmee volgens Eldohm meer dan 5 uur te spelen is op 1 acculading. Als extraatje worden de volledige versies van Angry Birds en Fruit Ninja meegeleverd. De Kurio heeft ook een eigen app store waarin allerlei kindvriendelijke games en apps te vinden zijn.

De Kurio is verkrijgbaar in drie verschillende schermgroottes: 7, 8 en 10 inch. Hij is vanaf juni verkrijgbaar vanaf € 169.

Bron: Hyped

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets