}
abonneren

Kunstmatige intelligentie bijna realiteit

Een machine slaagde op vijf procent na bijna voor de Turing-test. Deze test kijkt hoe goed een machine mensen kan doen laten denken dat ze met een ander mens en niet met een computer communiceren.De test is genoemd naar de Britse wiskundige Alan Turing. Al meer dan 50 jaar kijkt deze test of een computer via een simpele chat-interface mensen kan doen geloven dat ze met een ander mens chatten in plaats van met een computer.
De Turing-test wordt als succesvol beschouwd wanneer een computer 30% van de testers ervan kan overtuigen menselijk te zijn. Tot nu toe is geen enkele computer geslaagd voor de test. Maar één machine, genaamd Elbot, haalde een score van 25%. De hoogst score tot nu toe. (met dank aan Patrick Hubert)

"De computers zijn nog steeds niet zo goed dat ze alle mensen altijd kunnen foppen. Maar ze zijn wel op een niveau beland waarop ze veel mensen, vaak kunnen foppen," aldus professor Kevin Warwick, verbonden aan de universiteit van Reading en organisator van de Loebner Prize-competitie.

Een score van 25 procent betekent dat het niet lang meer duurt voordat er computers zijn die zo goed en natuurlijk met mensen kunnen communiceren dat ze voor ons gevoel een menselijke intelligentie bezitten.


Bron: vnunet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI