abonneren

Kroes: ''Stop met het gebruik van gesloten software''

Neelie Kroes heeft Europese lidstaten gewaarschuwd om niet voor gesloten software te kiezen. De eurocommissaris richt haar pijlen daarmee vooral op Microsoft.
Kroes vreest dat gesloten software tot hoge kosten kan leiden en raadt overheden aan op open sourcesoftware over te stappen.

Wanneer een overheid kiest voor gesloten software, dan kan het onbedoeld de dupe worden van een 'vendor lock-in', waarbij het vast zit aan de eigen standaarden van de softwarefabrikant. Kroes wil richtlijnen opstellen voor Europese overheden, om ze zo aan te sporen op open sourcesoftware over te stappen. Ongegrond is de vrees van Kroes niet; zo zijn er belastingdiensten waarbij de online aangifte alleen via Internet Explorer kan plaatsvinden, omdat het achterliggende (gesloten) systeem niet compatibel is met browsers als Firefox en Chrome.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord