KPMG mailt per ongeluk contacten Wouter Bos door

In een mail waarin KPMG, de nieuwe werkgever van Wouter Bos, de relaties van de ex-minister van Financiën op de hoogte wilde stellen van het nieuwe e-mailadres van Wouter Bos ging iets mis. Het resultaat is dat alle relaties van Bos zichtbaar werden voor alle ontvangers.
In plaats van alle e-mailadressen van de relaties in het BCC-veld (Blind Carbon Copy) te zetten, waarbij de ontvangers niet kunnen zien wie er in dat veld zijn opgenomen, zijn alle emailadressen in het ‘To'/ ‘Naar' veld gezet. Een veel gemaakte fout waardoor de hele lijst van ontvangers zichtbaar was voor iedereen die de mail ontving.
Een woordvoerder van KMPG benadrukt tegenover NRC Handelsblad dat het een ‘bedrijfsongelukje' betreft en dat de fout niet door Bos zelf werd gemaakt.
Het NRC wist te melden dat onder de ontvangers veel ambtenaren, bestuurders van semioverheidsinstellingen en toppers uit het bedrijfsleven stonden. De aanstaande premier Mark Rutte stond niet in de lijst, ook stond er geen enkele PVV-er in de relatielijst van de ex-minister. Naast ambtenaren en bestuurden stonden er ook een aantal bekende mensen uit de amusementswereld op de lijst zoals Freek de Jonge, Prem Radhakishun en Paul de Leeuw.

[Via NRC.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: