abonneren

'Kopieerbeveiliging pc-games telkens lastiger te omzeilen'

Gamers die liever alles gratis willen hebben en daarvoor naar illegale downloadsites trekken, komen telkens vaker bedrogen uit. Het lukt internetpiraten steeds lastiger om de kopieerbeveiliging ervan te omzeilen.

Daarover schrijft TorrentFreak op basis van posts op het forum van 3DM. Deze Chinese groep zet games op torrentsites inclusief 'cracks', waardoor ze te spelen zijn zonder dat ervoor betaald hoeft te worden.

Nieuwe games worden telkens vaker uitgerust met de kopieerbeveiligingstechniek Denuvo en die blijkt lastig te kraken. De eerste game die daarvan gebruikt maakte was Dragon Age: Inquisition.

Niet te cracken

Destijds duurde het een maand voor 3DM er in slaagde een illegale versie online te zetten. Momenteel lukt het de groep maar niet om FIFA 16 en Just Cause 3 van cracks te voorzien, ondanks verwoede, soms maandenlange pogingen. 

De beheerders achter 3DM waarschuwen hun fans dan ook dat internetpiraterij op het gebied van games op den duur gaat verdwijnen. "We blijven het proberen maar als het zo doorgaat, zijn er over een jaar of twee geen gratis games meer," zeggen ze. 

Behalve dan de spellen die legaal gratis worden aangeboden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: denuvo