abonneren

Komt er een Microsoft-tablet?

Microsoft heeft voor aanstaande maandag een belangrijke aankondiging gepland. Genoeg reden om te speculeren over wat daar zal worden aangekondigd. Diverse bronnen duiden op een aankondiging van een eigen Microsoft-tablet.

Het zou om een tablet gebaseerd op het ARM-platform gaan als om een tablet met de traditionele X86-hardware. Gaat Microsoft hiermee de concurrentie aan met Apple? Dat lijkt wel een beetje ambitieus, de voorsprong van de iPad van Apple is immers gigantisch.

Tot nu toe verdient Microsoft zijn geld met Windows en Office en heeft Microsoft de productie van computers altijd aan de pc-makers als Dell, HP, Acer en Lenovo overgelaten. Het zijn ook de pc-makers die tablets voor Windows 8 en Windows RT (de Windows 8-versie voor ARM) in de pijplijn hebben zoals we dat op de Computex hebben kunnen zien.

De vraag is of Microsoft zich tegen deze fabrikanten gaat afzetten door met eigen tablets te komen. Tot nu toe is Microsoft niet zo succesvol geweest met eigen hardware. Zo is het met de Zune muziekspeler nooit veel geworden en ook telefoontjes stierven een snelle stille dood.

Het zou ook kunnen dat Microsoft zijn pijlen richt op de contentverkopers. Bijvoorbeeld Amazon. Stilletjes heeft Amazon zoveel Kindle Fire-tablets verkocht, waar ze in de eigen webshop heel wat mee kunnen verdienen via ebooks, muziek en video.

Microsoft heeft dit jaar een samenwerkingsverband met Amazon’s concurrent Barnes & Noble gesloten. Het zou zo maar kunnen dat Microsoft samen met Barnes & Noble met een 7 inch tablet komt, onder eigen merk die gemaakt wordt door Nokia?

Ook Google ziet het succes van Amazon met lede ogen aan en komt met een eigen 7 inch Android-tablet in een niet te negeren prijsklasse. We zullen zien of Microsoft zich in deze strijd gaat werpen of dat het maandag toch een gewone softwareaankondiging gaat worden. Bijvoorbeeld van Office-apps voor Android en iOS?

Bron: AllthingsDigital

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord