abonneren

Komt Amazon met 10 inch tablet?

De Amerikaanse online boekwinkel Amazon komt waarschijnlijk nog deze zomer met een 10 inch-versie van de populaire Kindle Fire tablet.

Dit blijkt uit een bericht van de website Digitimes dat zegt dat Foxconn een order heeft voor de productie van het apparaat. Het lijkt erop dat Amazon het enorme succes van de vorig jaar verschenen 7 inch Kindle Fire tablet wil voortzetten met de toevoeging van een groter exemplaar.

Van de huidige Kindle Fire zijn er naar schatting 6 miljoen stuks verkocht. Nog lang niet de 55 miljoen iPads die Apple verkocht sinds de introductie van de eerste iPad. Kanttekening hierbij is dat de prijs van $199 voor de Fire inhoudt dat Amazon ze vermoedelijk met een klein verlies verkoopt. De winst moet komen van de verkoop van boeken en andere media.
De 10 inch Kindle Fire is wat meer concurrent voor de iPad die een scherm heeft van 9,7 inch. Zeker met de hooggespannen verwachtingen voor de iPad 3 en de daarbij horende prijs, zullen beide tablets niet echt in elkaars vaarwater komen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: amazon, Kindle Fire

Nieuws headlines

Laatste reactie