abonneren

Komst 'NSA-proof' Blackphone uitgesteld tot eind dit jaar

De langverwachte Blackphone, de superveilige smartphone met versleuteling tegen afluisteren, komt pas veel later dan gedacht. Dat meldt KPN tegenover GSMhelpdesk. Volgens de provider moet eerst beter worden gekeken naar de compatibiliteit van het netwerk.

Grondig testen

De Blackphone zou aanvankelijk deze maand nog verkrijgbaar zijn in Nederland via KPN, maar dat wordt nu naar verwachting pas "eind dit jaar". De telecomprovider wil het toestel eerste 'grondig testen', onder andere om te kijken of de telefoon wel compatibel is met het netwerk van KPN.

Ook wordt het toestel aan strikte veiligheidstesten onderworpen. "De Blackphone staat bekend als zeer veilig, vandaar dat we willen testen of dat ook echt klopt."

Extra veilig

De Blackphone is een extra veilige smartphone die draait op Android. In de software van de telefoon zitten enkele veilige functies verstopt, die het gebruik compleet privé maken. Zo wordt de telefoon geleverd met de software van Silent Circle (dat de telefoon ook maakt). Met die software worden alle berichten en telefoongesprekken versleuteld verzonden, waardoor ze niet af te luisteren zijn. Ook wordt het internetverkeer omgeleid via VPN-connecties en wordt de harde schijf versleuteld.

Gewild

De telefoon is erg gewild, zeker in een tijd dat het NSA-schandaal nog volop woedt. De telefoon zou rond deze tijd in heel Europa moeten verschijnen, waarbij KPN één van de grote partners van Silent Circle was.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: silent circle

Nieuws headlines

Laatste reactie