Kodak stopt met fotorolletjes

Kodak stopt met filmrolletjes, de corebusiness waar het bedrijf groot mee geworden is. Kodak verkoopt de divisie die zich bezig houdt met de productie van fotorolletjes en een aantal camera-gerelateerde divisies. Het bedrijf gaat zich nu toeleggen op printers.

Naast de fotorolletjes zullen ook de ‘personalized imaging’ en ‘document imaging’ verdwijnen waaronder de apparaten in winkels waarbij je zelf je digitale foto’s kunt uitprinten en ook de apparaten waarmee foto’s worden gemaakt in pretparken van mensen in een achtbaan zullen voortaan niet meer door Kodak worden geleverd.

Kodak zit in zwaar weer en probeert nog met de verkoop van een patentportfolio geld binnen te halen. Het bedrijf is daar vooralsnog niet erg succesvol in. Een rechtszaak tegen Apple en RIM resulteerde in ieder geval nog niet in een succes. De partijen die interesse in de patenten van Kodak hebben zijn niet tegen elkaar aan het opbieden, maar kijken naar een mogelijkheid om samen de patenten over te nemen. Kodak dacht met de patenten zo’n 2,2 tot 2,6 miljard dollar te verdienen maar nu komen er biedingen binnen van slechts $250 miljoen. Kodak heeft uitstel van betaling moeten aanvragen. Het wrange is dat Kodak als eerste met een digitale camera kwam, maar toch de boot heeft gemist. Nu wil het toeval dat er op de wereld al een aantal bedrijven zijn die erg groot zijn in printers. De Canon's HP's en Epsons van deze wereld zullen niet lijdzaam toezien mogen we aannemen.

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: kodak, fotofilm