Kodak onthult eigen Android-smartphone IM5

Fototoestelfabrikant Kodak stapt de smartphonemarkt binnen met de Kodak IM5, een Android-toestel dat zich richt op gebruiksgemak. Mensen die niet zo bekend zijn met hoe smartphones werken zijn de doelgroep.

De Kodak IM5 draait dan ook op een aangepaste versie van Android 4.4.2 KitKat (in een later stadium Lollipop), waarbij de interface heel simpel is gehouden. Zaken als bellen, mailen, sms'en en internetten zijn direct vanaf het homescherm te vinden. 

Minder gedoe

Zoals je van Kodak verwacht is er een belangrijke focus op fotografie. Daarom heeft het homescherm ook linkjes naar de camera-app, de galerij en tevens de optie om je foto's meteen uit te printen. Na het maken van de foto is deze ook gemakkelijk aan te passen met edit-software en te delen op social media.

Volgens Kodak zijn smartphonefoto's vaak gedoemd om voor altijd op de telefoon te blijven staan, omdat het te veel gedoe is om er meer mee te doen dan er alleen zelf naar te kijken. Daarom wordt met de IM5 een specifieke doelgroep aangesproken, die graag wat meer met foto's doet maar op andere smartphones snel de weg kwijtraakt.

Specificaties

De Kodak IM5 beschikt over een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Het toestel heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 720p. De 1,7 GHz octacore-processor en 1 GB RAM-geheugen drijven de smartphone aan. De standaard 8 GB interne opslag is uit te breiden naar maximaal 32 GB.

Het toestel komt uit als zwarte en als witte variant, in het eerste kwartaal van 2015. De prijs is vastgesteld op 299 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: fotografie, kodak