Kodak komt met eigen smartphone: Ektra

Digitale camera's worden minder verkocht omdat veel mensen genoegen nemen met de camera in hun smartphone. If you can't beat them, join them: Kodak komt met een eigen smartphone.

Kodak kondigt de Ektra aan, een toestel waarbij fotografie voorop staat. Bijvoorbeeld dankzij de 21 mp-camera met f/2.0-diafragma aan de achterzijde, met optische beeldstabilisatie en 4K-mogelijkheden. Op gebied van focus en belichting is er in de camera-app veel handmatig in te stellen. Een app voor fotobewerking (Snapseed) en het printen van foto's staan standaard geïnstalleerd.

Qua specificaties kiest Kodak verder voor een toestel in de middenklasse. De telefoon draait op een Helio X20-processor, in combinatie met 3 GB RAM en 32 GB interne opslag (uit te breiden via micro-sd). Via de usb-c-poort is de 3000 mAh-accu snel op te laden. De prijs is vastgesteld op 449 euro, hoewel nog niet bekend is wanneer de Ektra naar Nederkand komt.

Tweede smartphone

Overigens is de Ekta niet de eerste smartphone van Kodak. Vorig jaar kwam de Kodak MI5 nota bene als eerste uit in Nederland. Hierbij lag de focus nog niet zozeer op fotografie, maar op gebruiksgemak. Kodak wilde vooral een oudere doelgroep aanspreken en voorzag Android van een skin met extra grote en duidelijke icoontjes. Een enorm verkoopsucces bleef echer uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: kodak, ektra