Kodak dicht bij faillissement

De fabrikant die we allemaal nog kennen van de fotorolletjes, staat op het punt om failliet te gaan. Dit wil zeggen als het bedrijf er niet in slaagt om zijn verzameling patenten te verkopen.

Het bedrijf zou de in de VS gebruikelijke ‘Chapter 11’ status willen aanvragen, een beetje te vergelijken met uitstel van betaling bij ons. Dit geeft het bedrijf de ruimte om flinke reorganisaties door te voeren. Als het niet lukt om de ongeveer 1100 patenten te verkopen voor een slordige 1 miljard dollar, dan gaat het bedrijf alsnog ten onder.

De patenten, die betrekking hebben op digitale beeldverwerking, kunnen ook van belang zijn voor smartphone-fabrikanten, omdat alle smartphones aan digitale beeldbewerking doen. Zo kunnen de patenten van Kodak nog een rol gaan spelen in de huidige patentenoorlog.

Volgens een bericht in de Financial Times wil Kodak niet reageren op deze geruchten.

Kodak is groot geworden met het ontwikkelen en verkopen van fotorolletjes camera's en materialen. Het bedrijf is echter niet erg succesvol meegelift met de overgang naar digitale fotografie. Kodak is al een aantal jaar bezig over te schakelen op ander producten zoals bijvoorbeeld printers, maar is daarin niet erg succesvol.

Via: CNN

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: