abonneren

Kinect voor meer bruikbaar dan alleen gamen

De populaire Kinect voor de Xbox360 waarmee spelers hun lichaam als controller kunnen gebruiken, heeft al een heleboel andere toepassingen gekregen.Zo hebben mensen aan de MIT (Massachusetts Institute of Technology ) de bekende interface uit de film Minority Report nagemaakt.

Hackers hebben het mogelijk gemaakt om de Kinect ook op andere systemen te gebruiken waardoor er verschillende toepassingen mogelijk worden. Zo is er een robot-helicoptertje uitgerust met de Kinect waardoor het zelf obstakels kan detecteren en ontwijken en hebben de knappe koppen van de MIT getracht de interface uit de film Minority Report na te maken waarbij Tom Cruise middel handgebaren voor een scherm verschillende foto's bekijkt.

De software die MIT heeft ontwikkeld kan handen en vingers onderscheiden en werkt samen met het open source programma ROS waarmee robotten aangestuurd kunnen worden. In deze video van 2 minuten is te zien hoe het allemaal werkt. Voor de tech-heads onder ons is hier meer informatie te vinden over de werking van de Kinect met de ROS-software.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is of Microsoft blij is met het onbedoelde gebruik van Kinect, heeft men wel gezegd dat er eigenlijk geen sprake is van hacken, maar dat men de Kinectsoftware met opzet open heeft gehouden. Duidelijk is wel dat er vele toepassingen denkbaar zijn voor de Kinect-technologie en dat er veel softwareontwikkelaars gebruik maken van de relatief goedkope Kinect als bedieningsinstrument voor computertoepassingen.

Via: Neowin.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord