}
abonneren

Kinect-robot anticipeert op mogelijke acties eigenaar

Wetenschappers van de Cornell University in New York zijn erin geslaagd om een robot in elkaar te zetten die via een Kinect-camera mensen en hun handelingen analyseert en daarop anticipeert. De robot kan dus voorspellen wanneer iemand zal doen, om de mens beter van dienst te kunnen zijn.

Onderzoekers hebben een robot gemaakt met een ingebouwde Kinect-sensor, afkomstig van Xbox. Met deze sensor kan de robot voorspellen wat mensen gaan doen, om vervolgens daadwerkelijk iets met die informatie te doen.

In onderstaande video’s is te zien hoe de robot de bewegingen van de eigenaar volgt en vervolgens verschillende mogelijke gevolgen voorspelt. Wanneer de eigenaar een beweging inzet waarop de robot moet reageren, doet deze dat ook op tijd. Wanneer de eigenaar richting een kopje koffie reikt, pauzeert de robot bijvoorbeeld zijn inschenk-actie. Het kopje zal immers bewegen wanneer de eigenaar het kopje oppakt, waardoor de robot alle vloeistof over de tafel heen zou gieten.

Ook is te zien hoe de robot anticipeert dat de eigenaar met een pan naar de koelkast loopt. De robot opent de koelkast, aangezien de eigenaar beide handen gebruikt om de pan vast te houden.

In het tweede filmpje is te zien dat de robot door heeft wanneer de eigenaar klaar is met de melk om cornflakes te maken. De robot snapt dat het belangrijk is dat melk in de koelkast staat en voert deze handeling uit. De cornflakes blijven keurig staan.

Interessant aan de video’s is dat visueel duidelijk wordt gemaakt hoe de robot de wereld ziet en conclusies trekt.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: kinect, Innovatie

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI