Kindle met spelletjes

Amazon heeft voor de Kindle e-reader voor het eerst iets anders uitgebracht dan een ebook. De eerste app met actieve content is beschikbaar en bestaat uit twee woordspelletjes.Begin 2010 heeft online boekwinkel Amazon een Kindle-ontwikkelkit uitgebracht. De bedoeling was dat ontwikkelaars hiermee interactieve toepassingen voor de populaire e-readers maakten.
Tot nu toe had de Kindle maar beperkte interactieve mogelijkheden, zoals het maken van aantekeningen en het markeren van tekst. Later kwam daar de mogelijkheid voor het versturen van tekst naar Twitter of Facebook bij.

Met de ontwikkelkit hebben ontwikkelaars toegang tot dieper gelegen opties van de Kindle, om het apparaat meer te laten doen dan de standaardfuncties. De nu uitgebrachte twee spelletjes laten een beetje zien wat er met de e-reader mogelijk is. Ze zijn gebaseerd op populaire woordspelletjes die nu al op gamesites te vinden zijn, bijvoorbeeld met een paar letters zo veel mogelijk woorden maken.

De Kindle zal zich op het gebied van spelletjes niet kunnen meten met bijvoorbeeld de iPad. Het scherm is nooit ontworpen om andere dingen mee te doen dan het lezen van boeken. Toch geeft deze ontwikkeling aan waar Amazon met de Kindle in de toekomst naar toe wil. De spelletjes zijn vrij te downloaden op de Amazon-website.

Via: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: