Kindle Fire HD nu in Nederland te bestellen

Amazone doet in de Verenigde Staten goede zaken met de Amazon Kindle Fire tablet-serie. De Kindle Fre HD-tablets zijn vanaf nu ook in Nederland en België te pre-orderen.
In de Verenigde Staten doet Amazon uitstekende zaken met de Amazon Kindle Fire, de tablet-serie van het bedrijf. Vanaf vandaag zijn de Kindle Fire HD-tablets ook in Nederland en België te pre-orderen.

Amazon Kindle Fire

De naam van de tablet-serie van Amazon zal je misschien bekend voorkomen van de Amazon Kindle, de e-reader van het Amerikaanse bedrijf. De e-reader bleek in de Verenigde Staten een enórm succes en Amazon wilde hierop voortborduren met de lancering van een eigen tabletlijn.

De Kindle Fire draait in principe op Android, maar niet zoals wij dat kennen. Amazon heeft het open source-gedeelte van Android overgenomen en daar zelf een laag bovenop gezet. Volgens de licentievoorwaarden van Android is dit geen probleem. Recentelijk gaf Google ook nog aan hier geen problemen mee te hebben, ondanks dat Google zo inkomsten misloopt. Ten eerste ontvangt Google licentiekosten voor het gebruik van de Google Play Store op Androidapparaten met die wel deze app voeren en ten tweede verdient Google zo niets aan de applicaties, muziek, films en boeken die via de Play Store verkocht worden.

Amazon Appstore

Gisteren maakte Amazon bekend de Amazon Appstore naar Nederland en België te brengen. Deze applicatie vervangt de Google Play Store op de Amazon-tablets. Het interessante aan de Appstore is dat er elke dag een betaalde game of applicatie gratis kan worden gedownload. Amazon houdt ook geregeld kortingsacties én de applicaties en games worden handmatig gecontroleerd door het bedrijf. 

Voor ontwikkelaars biedt de Appstore een extra mogelijkheid om hun applicaties te verkopen, maar zorgt er ook voor dat er meer werk gedaan moet worden. Zeker nu het steeds makkelijker wordt voor ontwikkelaars om Google-diensten te integreren in applicaties. Denk maar eens aan Google Play Games, waarmee het eenvoudiger wordt om highscores te delen of om multiplayer-games op te zetten. Daarnaast zijn applicaties als Google Maps en Gmail niet terug te vinden op de Kindle-tablets.

Amazon Kindle Fire HD en 8.9 

De Kindle Fire HD is een 7 inch-tablet die gebruik maakt van een Texas Instruments OMAP 4470-chipset. De tablet zal heeft stereo-speakers, HDMI, Bluetooth en minimaal 16 GB aan opslag. Het scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels. 

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 is voorzien van een IPS-beeldscherm met een hoge resolutie van 1920×1200 pixels. Verder heeft de tablet vergelijkbare specificaties.

Bestellen

De apparaten kunnen alleen worden besteld via de internationale versie van Amazon. De goedkoopste versie van de Kindle Fire HD 8.9 kost omgerekend ongeveer 220 euro, maar je betaalt inclusief invoerrechten ongeveer 270 euro, vergelijkbaar met de prijs in Duitsland. De goedkoopste versie van de Kindle Fire HD kost ongeveer 166 euro, inclusief invoerrechten ongeveer 200 euro. 

De apparaten worden vanaf 13 juni uitgeleverd in verschillende landen, maar of de pre-orders dan ook al naar Nederland en België verstuurd worden is nog onduidelijk. 

Ziehier ook het persbericht.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: kindle, kindle fire hd, pre-orderen, amazon