abonneren

Kaspersky eerste met Windows 8-antivirus

Dat Windows 8 een uitgebreide versie van Windows Security Essentials krijgt, heeft Kaspersky niet ervan weerhouden om een Windows 8-antiviruspakket te ontwikkelen. Het bedrijf presenteert vandaag een Technical Preview die speciaal gemaakt is voor de Windows 8 Customer Preview.

Hoewel veel mensen er nog niet aan toegekomen zijn om überhaupt Windows 8 te installeren, kun je nu dus al met antivirussoftware aan de slag. Op de speciale Windows 8-pagina van Kaspersky is gratis de Technical Preview van Kaspersky Internet Security te downloaden. De download werkt 90 dagen en is alleen bedoeld voor de Customer Preview-versie van Windows 8.

Kaspersky heeft ondersteuning ingebouwd voor het Windows Security Center. Het aanvragen van een nieuw abonnement, bijwerken van virusdefinities en (de)activaties van Kaspersky-software kunnen direct vanuit het veiligheidscentrum worden uitgevoerd. Verder is weinig informatie beschikbaar. Op het forum van Kaspersky is een speciale thread aangemaakt voor Windows 8-ondersteuning.

Het lijkt er op dat Kaspersky het eerste bedrijf is dat met een specifieke Windows 8-versie van hun beveiligingspakket komt. Veel fabrikanten zullen de lancering aangrijpen om hun software extra te promoten. Op de specifieke Windows 8-integratie na zullen veel pakketten grotendeels al werken.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, Antivirus