abonneren

Kaspersky biedt VPN aan in nieuwe security suites

Kaspersky maakt bekend dat de vernieuwde security-suites van het bedrijf zijn uitgerust met een VPN-functie. Binnen de software aangeduid als Secure Connection.

Secure Connection zorgt ervoor dat al het internetverkeer via een versleutelde verbinding wordt geleid. Daarbij wordt ook het IP-adres verhuld, en doet de feature dus dienst als VPN. Je kunt er tot 200 MB per dag gratis van gebruikmaken. Voor een vast bedrag per maand of per jaar kun je er ook voor kiezen deze limiet op te heven.

De functie maakt gebruik van de servers van Hotspot Shield. Secure Connection kan ook automatisch gestart worden zodra er verbinding wordt gemaakt met een openbare hotspot.

Software Updater en Cleaner

Tevens nieuw is de Software Updater. Deze houdt bij welke programma's er op het systeem staan, en in hoeverre ze up-to-date zijn. Zijn er updates beschikbaar, dan kunnen deze automatisch geïnstalleerd worden. Het betreft dan bijvoorbeeld Flash, Java en browsers.

Tot slot is er dan nog de Software Cleaner. Deze scant computers op software die mogelijk een beveiligingsrisico vormen. Vaak betreft het dan programma's die per ongeluk meegeïnstalleerd zijn met andere software. 

Kaspersky verkoopt een Internet Security Suite-licentie voor 49,99 euro en een Total Security Suite-licentie voor 59,99 euro. Voor de meerprijs krijg je onder meer toegang tot een wachtwoordkluis en functies voor ouderlijk toezicht. Enkel antivirus kost 29,99 euro.

Lees hier alles over VPN in ons VPN-dossier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Kaspersky, Vpn