abonneren

Kaspersky: ‘Apple moet roer omgooien’

Beveiligingsbedrijf Kaspersky roept Apple op om radicaal anders om te gaan met beveiliging. Apples “Macs zijn veilig”-mantra wordt in een blog van Eugene Kaspersky aangevallen.

In de nasleep van de recente uitbraak van de Flashback-malware voor Mac OS X doet ook Eugene Kaspersky een duit in het zakje. De oprichter van het gelijknamige beveiligingsbedrijf gaat in een blogpost los op Apple. Dat bedrijf heeft volgens hem te lang volgehouden dat het besturingssysteem veilig zou zijn en zonder antivirussoftware kan. Vooral de praktijk dat het ontwikkelen van beveiligingssoftware door Apple niet wordt gestimuleerd stuit Kaspersky (logischerwijs) tegen de borst. De fabrikant moet volgens hem meer open zijn in communicatie over malware en meer initiatief nemen qua malwarebestrijding.

Beveiligingsblogs van antivirusfabrikanten zijn omstreden. Apple wordt vaker aangevallen en het is duidelijk dat Kaspersky ook in zijn eigen belang van leer trekt tegen het bedrijf. Toch is het belangrijk dat ook Mac OS X- en iOS-gebruikers zich bewust worden van beveiliging. De middenweg tussen Apple, dat absolute veiligheid verkondigt, en Kaspersky, dat geld verdient aan gebruikers die zich onveilig voelen, moet nog gevonden worden.

 

Bron: Eugene Kaspersky

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie