abonneren

'Kale Android straks optie voor elke gebruiker HTC One'

HTC heeft het voorbeeld gevolgd van Samsung om ook een versie van zijn toptoestel uit te brengen met de standaard Android-versie. Deze versie zal niet de HTC Sense- en andere HTC-applicaties hebben maar dezelfde software als de Google Nexus-modellen.
 

Zoals we gisteren al schreven liet Sundar Pichai weten dat je vanaf 26 juni in de Verenigde Staten via de Google Play Store ook een HTC One kunt kopen met de standaard Google-ervaring van Android. 

HTC zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, zo moest de lancering van de HTC One enkele malen worden uitgesteld en moest men tijdens de productie nog een onderdeel verwisselen. HTC zal dus alles doen om de consument tevreden te stellen.

Het zou zomaar kunnen zijn dat de eerst kopers van een HTC One in de Verenigde Staten teleurgesteld zullen zijn dat zij niet de keuze hebben gehad voor een HTC One met de Google-ervaring. Het zou een mooie geste zijn wanneer HTC dit alsnog mogelijk maakt en uit gesprekken met betrokken personen is gebleken dat HTC dit inderdaad in overweging neemt.

HTC Sense

Mocht HTC dit daadwerkelijk beschikbaar gaan stellen, dan is het nog maar de vraag of ze dit wereldwijd beschikbaar zullen gaan stellen of alleen aan de kopers binnen de Verenigde Staten. Gebruikers moeten zich wel realiseren dat wanneer ze omschakelen naar de stock Android-versie, ze veel van de unieke mogelijkheden van de HTC One niet meer kunnen gebruiken. Zo zal de IR-blaster waarmee je de televisie kunt bedienen niet meer te gebruiken zijn en ontbreken de HTC One-specifieke camerafuncties. Ook is HTC Blinkfeed, een homescherm met daarop informatie uit verschillende nieuwsbronnen en sociale netwerken niet meer te gebruiken. Dit zijn toch wel de features die de HTC One maken tot wat hij is. 

De reacties op het uitbrengen van een Nexus Experience-versie van de HTC One zijn gemengd. Ook wij zien vele reacties van HTC One-eigenaren die erg tevreden zijn over de ervaring met HTC Sense, de interface van HTC, tot nu toe. Het kan in ieder geval geen kwaad om de consument meer keus te bieden wat betreft hun smartphone-ervaring. In het verleden heeft HTC Desire-gebruikers bijvoorbeeld de keuze gegeven tussen een update naar Android 2.3 waarbij een aantal Sense-applicaties zouden verdwijnen of het blijven op Android 2.2. 

 

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Htc One, one, Nexus