abonneren

Kaartlezer voor OV-chipkaart vrijwel uitverkocht

Als gevolg van het onderzoek van Brenno de Winter en PC-Active naar de beveiliging van de ov-chipkaart is er momenteel een run op kaartlezers.


Onderzoeksjournalist de Winter en computertijdschrift PC-Active onderzochten de beveiliging van de ov-chipkaart en kwamen erachter dat met een simpel hackprogrammaatje en een kaartlezer elk gewenst saldo op de chipkaart kan worden gezet. Het programma was destijds nog niet publiekelijk beschikbaar maar is inmiddels wel via torrentsites te vinden.

Webshop KaartlezerShop.nl geeft aan dat de telefoon sindsdien roodgloeiend staat. "Het is hier een groot gekkenhuis, we verwerken de orders de hele dag door", aldus de eigenaar van de winkel. Binnen 5 uur was hij door de helft van zijn voorraad heen.

Inmiddels zijn alle webshops door hun voorraad heen. Geschat wordt daarom dat duizenden Nederlanders de komende tijd met een gekraakte OV-chipkaart zullen reizen. Volgens de Rotterdamse ondernemer is dit het gevolg van jarenlange frustraties door het openbaar vervoer. "Mensen gaan massaal in de aanval", zo merkt hij.

KaartlezerShop.nl geeft ook aan veel ontevreden reacties te hebben gehad van mensen die genoeg hebben van het huidige openbaar vervoer en de hoge prijzen. Uiteraard is het kraken van de ov-chipkaart strafbaar maar dat weerhoudt een heleboel Nederlanders er kennelijk toch niet van om het te proberen.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie