abonneren

Justitie wil verbod op gewelddadige games

Als het aan minister Hirsch Ballin van Justitie ligt, komt er spoedig een verbod op de verkoop van gewelddadige games. De minister vindt de huidige naleving van de leeftijdsregels niet goed verlopen en denkt dat er drastischere maatregelen genomen moeten worden.In de gamesbranche geldt, net als in de filmbranche, een leeftijdsclassificatie.
Deze moet voorkomen dat jonge kinderen gewelddadige of pornografische games of films kunnen aanschaffen. Volgens Hirsch Ballin wordt deze classificatie nagenoeg niet nageleefd, ook niet na een waarschuwing aan de winkelketens vorig jaar.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat hij nu op een verbod wil aansturen. Dit verbod zou alleen voor games gelden, omdat een verbod op gewelddadige films op teveel weerstand zou stuiten. In de brief noemt hij geen voorbeelden van wat er onder 'zeer gewelddadig' verstaan moet worden, maar eerder noemde zijn partij (de CDA) de game Modern Warfare 2 als voorbeeld. Het is nog maar de vraag of er voldoende steun in de Tweede Kamer is voor een dergelijk voorstel; alleen de SGP heeft zich al eerder als voorstander bewezen van een dergelijk verbod.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord