Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Jelly Bean voor HTC One X in Nederland beschikbaar

De update naar Android Jelly Bean 4.1 heeft Nederland bereikt. De update heeft snelheidsverbeteringen, een aantal leuke functies en daarbij is HTC Sense 4+ beschikbaar.

HTC heeft met de One X nog altijd het rijk alleen als het om serieuze Android-concurrenten van de immens populaire Samsung Galaxy S3 gaat. De S3 heeft de 4.1 update al een tijdje geleden gekregen, maar nu is het dan eindelijk ook de beurt aan de One X in Nederland. Het is een aardige update, want er is behoorlijke snelheidswinst geboekt en er zijn een aantal interessante nieuwe functies beschikbaar. Daarnaast heeft HTC de nieuwe versie 4+ van de eigen grafische schil Sense uitgerold met Android 4.1.

Botersoepel

Android 4.1 biedt verbeteringen op het gebied van snelheid. Er zijn optimalisaties doorgevoerd waardoor de interactie met het scherm een stuk soepeler moet verlopen dan voorheen al het geval was. De snelheidsverbeteringen die Google in Android 4.1 gestopt heeft staan bekend onder de naam Project Butter.

Ook is er in Android Jelly Bean een aantal functies bijgekomen. Zo is het instellingenscherm van Android anders en kan er direct gereageerd worden op bepaalde notificaties vanuit de notificatiebalk.

Google Now

Google Now is de meest ingrijpende nieuwe functie. Daarmee krijgt de gebruiker bepaalde informatie specifiek op die momenten dat deze van pas komt. Zo verschijnen er treintijden wanneer je op een station staat te wachten en krijg je een berichtje wanneer je voor een bepaalde afspraak zou moeten vertrekken, waarbij rekening wordt gehouden met vertragingen door bijvoorbeeld files.

In de nieuwste versie van Google Now is ook een functie beschikbaar waarbij Gmail doorzocht wordt op bijvoorbeeld vliegtickets, hotelboekingen en andere reserveringen. Daarmee weet Google Now steeds meer en kan het de gebruiker steeds beter van dienst zijn, is het idee. Ook kan Google Now leuke dingen die in de buurt te doen zijn weergeven, van bepaalde artiesten in de gaten houden of ze een concert in de buurt geven en nog veel meer. De Google Now app moet wel apart gedownload worden via de nieuwste Google Zoeken app update.

Sense 4+

HTC heeft weer zijn eigen saus over Android 4.1 gegooid en deze keer bevat het weer een aadig aantal veranderingen ten opzichte van de vorige versie van Sense. Zo is het met Sense 4+ mogelijk om foto’s te koppelen aan bepaalde events. Wanneer je dus bijvoorbeeld een feestje hebt, kunnen foto’s daarvan automatisch in één map worden weergegeven zonder te hoeven zoeken op een bepaalde datum. Ook kun je vanaf Sense 4+ foto’s weergeven op een kaart met behulp van de GPS-locatie van foto’s.

Overal in Nederland?

De update van de HTC One X naar Android 4.1 is bij verschillende gebruikers inmiddels beschikbaar, maar dat wil helaas nog niet zeggen dat hij op elk One X toestel in Nederland beschikbaar is. Toestellen met specifieke software van providers volgen vaak pas later en ook is niet gegarandeerd dat alle andere toestellen tegelijk een update krijgen. Toch duurt dat laatste vaak niet zo lang.

Bron: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie