abonneren

Jelly Bean niet voor de gek te houden?

Het inloggen met gezichtsherkenning gaat niet langer met een foto. Jelly Bean kijkt of je wel een echt mens bent... kortom: of je beweegt. En dat moet dan wel met de ogen en niet met een dwarrelende foto.

Bij het lanceren met de unlock met gezichtsherkenning, 'Face Lock', heeft Google al aangegeven dat het niet waterdicht was. Google zou ook kijken of er mogelijkheden waren voor meer veiligheid. Deze uitbreiding is er nu gekomen in de vorm van 'Liveness Check'. Wanneer deze optie in Jelly Bean ingeschakeld is, kun je niet meer alleen je gezicht voor de camera houden, maar moet je ook met je ogen knipperen. Daarmee wil Google checken of je wel echt een mens bent. 

En video dan?

Maar hoe zit het dan met video? Dat werkt. Sterker nog: direct na het uitkomen van de 'Face Unlock' functie kwam tech site Soya Cincau met het bewijs dat het systeem met een foto te kraken was. Bij gebrek aan een papieren foto werd een ander Android toestel gebruikt met de afbeelding van de tester. De telefoon ontgrendelde. Google meldt dat een pincode of wachtwoord nog altijd het beste werkt. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: