abonneren

In je eigen game fungeren met een Oculus Rift, een Arduino, en een GoPro

Als je altijd al de hoofdpersoon in je eigen game wilde zijn, dan heeft een stel Poolse knutselaars de perfecte oplossing. Nou ja, perfect... Het ziet er nogal omslachtig uit, maar met een Oculus Rift, een Arduino-mini-pc, en 2 GoPro-camera's bouwden zij een constructie waarmee ze zichzelf in een real-time game zetten. Het ziet er belachelijk uit maar het resultaat is erg gaaf.

In een filmpje laten de doe-het-zelvers zien hoe zij de constructie in elkaar zetten. Ze bouwden twee Arduino's (een alternatief voor de Raspberry Pi) om zodat die samenwerken met GoPro-camera's. Die functioneren vervolgens als ogen, zodat de 'speler' kan blijven kijken.

Rugzak

Uiteraard moet een dergelijke constructie wel genoeg stroom meekrijgen en moet het hele apparaat met genoeg kabels en aansluitingen mee worden gezeuld, dus nemen de knutselaars het hele geval mee in een rugzak.

Oculus Rift

Vervolgens wordt alles aangesloten op een Oculus Rift. Daarmee kan de gebruiker live meekijken met wat de twee camera's boven zijn hoofd allemaal zien. De camera's bewegen helaas niet mee met de Oculus, maar je kunt je beeld wel veranderen met een joystick die op de Arduino's wordt aangesloten. Op die manier kun je jezelf bekijken in de derde persoon. Praktisch? Niet echt. Misselijkmakend? Waarschijnlijk. Vet? Absoluut!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: arduino, Domotica