abonneren

Japan scherpt cyberbeveiliging aan na Sony-hack

Japan
Nu de hack op Sony Pictures Entertainment telkens veder aan het escaleren is, scherpt Japan de cyberbeveiliging van het land extra aan. Politici werken daar hard met veiligheidsexperts samen om eventuele cyberaanvallen vanuit Noord-Korea op te vangen.

Het doel is om in ieder geval de basisfuncties van Japan overeind te houden, zo schrijft persbureau Reuters. Het gaat dan bijvoorbeeld om het elektriciteits- en gasnetwerk, en het openbaar vervoer. Mocht het land onverhoeds het doelwit worden van hackers, dan is men in ieder geval voorbereid.

Amerikaans probleem

Ondanks dat Sony van origine een Japans bedrijf is, wordt de hack op Sony Pictures Entertainment vooral gezien als 'een Amerikaans probleem.' Nu de Verenigde Staten echter andere landen om hulp vragen, ziet Japan zich toch genoodzaakt een kant te kiezen. Noord-Korea wordt beschuldigd van de hack op Sony's filmmaatschappij, maar ontkent dat. 

Terwijl de infrastructuur van Japan wordt veilig gesteld, formuleert het land nu een diplomatiek antwoord op Amerika's verzoek. Barack Obama heeft ook hulp gevraagd aan China, Zuid-Korea en Rusland.  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Japan, Noord-korea

Laatste Vacatures