abonneren

Jailbreak voor alle iPad- en iPhone-modellen uitgebracht

Met de recente release van Greenpois0n RC5 is Apple weer helemaal terug bij af. Deze kleine tool kan alle iPhone-modellen (inclusief de iPhone 4), de iPad en alle iPod touch-modellen jailbreaken. Wie niet weet wat dat inhoudt: met een jailbreak krijg je toegang tot het beschermde, onderliggende bestandssysteem van het Apple-apparaat.
Zo wordt het mogelijk niet-gesigneerde applicaties te installeren, tweaks uit te voeren of de iPhone/iPad van een skin te voorzien.

Greenpois0n kan als eerste jailbreaktool Apple's huidige firmware (iOS 4.2.1) volledig kraken. Het was al mogelijk om de iPhone, iPod touch of iPad met de eerder uitgebrachte Redsn0w-tool te jailbreaken, maar bij nieuwe apparaten leidde dit tot een zogeheten 'tethered' jailbreak, waarbij de iPhone of iPad alleen opnieuw opgestart kon worden door hem weer aan een computer te hangen en Redsn0w uit te voeren. Met Greenpois0n vervalt deze eis en kan te allen tijden de iPhone of iPad uitgeschakeld en opnieuw opgestart worden.

Het toepassen van een jailbreak is uiteraard geheel voor eigen risico. Wie het wil proberen, moet zijn iPhone (iPad, iPod touch) aan zijn Windows-pc of Mac hangen, iTunes afsluiten, de iPhone uitschakelen en vervolgens de instructies in Greenpois0n volgen om de jailbreak toe te passen. Na het klikken op 'jailbreak' is het geheel normaal dat er tekst over het beeldscherm van de iPhone rolt; na enige tijd zou  er een speciale boot-animatie op het scherm moeten verschijnen. De eerste opstart kan enige tijd duren, maar als alles goed is gegaan zou uiteindelijk de iPhone gebruiksklaar moeten zijn en tref je op het homescreen een icoontje voor Cydia aan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Security

Tags: