abonneren

Jacht van wijlen Steve Jobs in Aalsmeer te water

Steve Jobs mede-ontwierp zijn eigen jacht genaamd 'Venus'. Het enorme schip is gisteren te water gelaten in Aalsmeer in het bijzijn van de familie Jobs.

Steve Jobs heeft samen met de Franse designer Phillippe Starck een enorm jacht ontworpen genaamd ‘Venus’, zo stond al in zijn autobiografie te lezen. De jacht is gemaakt door De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer en was zes jaar in ontwikkeling. Jobs heeft het schip zelf uiteraard niet meer in gebruik kunnen nemen, maar zijn familie was wel aanwezig bij de tewaterlating in Aalsmeer. De oud-CEO van Apple is nu meer dan een jaar dood. Zijn plan was om met zijn familie de wereldzeeën te bevaren.

Ceremonie

Laureen, de weduwe van Steve Jobs was aanwezig bij de ceremonie, samen met haar kinderen Reed, Erin en Eve. Ook waren de scheepsbouwers aanwezig. Zij kregen een cadeautje met een bedank-kaartje van de familie Jobs.  

 

De specs

Het jacht ‘Venus’ is 70 tot 80 meter lang volgens de medewerkers van scheepsbouwer De Vries. De buitenkant van het schip is aluminium, waardoor het bijzonder licht is in vergelijking tot vergelijkbare jachten. Het schip heeft een zonneterras met jacuzzi. Voor het geval een haven te klein is om in te parkeren, zitten er achterin het schip speedboten om mee aan land te gaan. Het jacht wordt bestuurd via zeven 27 inch iMacs, die in de stuurhut staan. Het schip zal per vrachtschip naar de Verenigde Staten worden vervoerd.


Bron: One More Thing

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie