abonneren

Eerste Ivy Bridge benchmark resultaten duiken op

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer Ivy Bridge nu echt massaal op de markt verschijnt, zijn wel al de eerste benchmarkresultaten opgedoken op internet. Uit deze resultaten blijkt duidelijk dat Ivy Bridge op grafisch gebied behoorlijk krachtiger is.

Intel heeft de grootschalige lancering van Ivy Bridge voorlopig uitgesteld, hoewel de officiële lancering waarschijnlijk wel plaatsvindt. Desondanks zijn de eerste Ivy Bridge benchmarkresultaten wel al verschenen op het web.

Op de website van Anandtech is een zeer uigebreide test te vinden van Intel's Core i7 3770K. Uit deze resultaten blijkt vooral dat Ivy Bridge op grafisch gebied behoorlijk krachtiger is dan de grafische chip die in de Sandy Bridge architectuur verwerkt zit. In de test is de Intel HD 4000 chip (die dus in Ivy Bridge zit) gemiddeld 35 procent krachtiger dan de Intel HD 3000 chip. In veel gevallen is de HD 4000 chip zelfs 40 procent of meer krachtiger.

Op de website van Anandtech vind je uitgebreide benchmark resultaten. Deze resultaten zijn op zich nog niet officeel aangezien dit artikel een preview betreft, maar ze geven wel al een goed beeld over de capaciteiten van Intel's nieuwe processorplatform.

De volledige preview met benchmarkresultaten van Anandtech vind je hier.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: Ivy Bridge

Laatste reactie