abonneren

Iran ontdekt grote cyberaanval

Op het Engelstalige staatskanaal Press TV heeft de Iraanse minister van Informatie bekendgemaakt dat het land een aanstaande cyberaanval heeft geblokkeerd. Amerika en Israƫl zouden achter de aanval zitten.

Iran heeft het zwaar te verduren. Na Stuxnet heeft ook Flame kritieke infrastructuur aangevallen. Omdat beide types malware zich richten op onder meer kerncentrales wordt algemeen gedacht dat de Verenigde Staten en Israël achter de aanvallen zitten. Volgens de minister van Informatie van het land hebben de twee nu een nieuwe aanval gelanceerd.

"Amerika en het zionistische regime hebben samen met MI6 een operatie gepland om een grote cyberaanval tegen Irans faciliteiten te starten, nadat Iran in Moskou een ontmoeting met de P5+1 had gehad," aldus de minister. "Ze willen het plan nog steed uitvoeren, maar wij hebben het al onschadelijk gemaakt." Een verdere toelichting ontbreekt. Het is dus niet duidelijk naar welk type malware de minister verwijst, en waarom de P5+1 (een groep van landen waar ook de VS in zit) eerst met Iran zou overleggen en het land daarna aanvallen.

Bron: Reuters

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: Stuxnet, Flame