iPhone ondersteunt eindelijk NL Alert

Sinds vorig jaar hebben we in Nederland het meldingssysteem NL Alert, dat gebruikt kan worden om inwoners voor belangrijke zaken te waarschuwen. Dit meldingssysteem maakt gebruik van een speciale technologie die tot voor kort niet door Apple ondersteund werd. Met iOS 7 zijn NL Alerts nu wél mogelijk.

Wie zijn iPhone naar iOS 7 update krijgt tevens een carrier update meegestuurd. Vanaf dat moment is de iPhone geschikt om NL Alerts te ontvangen, al staat dit niet standaard ingesteld. Je kunt de functie vinden bij Instellingen > Algemeen > Berichtencentrum > Noodmeldingen. NL Alert werkt op de netwerken van alle Nederlandse providers en wordt ingezet onder speciale omstandigheden, zoals een brand of ongeluk waarbij er gevaar voor de omgeving dreigt. Het is met NL Alert mogelijk om alle telefoons in een specifieke regio te benaderen.

Android is al langere tijd geschikt voor NL Alert. Wel lijkt de overheid te zoeken naar een nieuw systeem, waarbij gebruikers NL Alert niet expliciet hoeven in te stellen. Een mogelijke optie is Wireless Emergency Alerts, dat door alle smartphones standaard ondersteund wordt en waarvoor géén goedkeuring hoeft te worden gegeven.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: nl alert