iPhone is populairste camera op Flickr

Het lijkt erop dat de iPhone voor veel gebruikers niet alleen een goede internettelefoon is, maar ook een goede cameratelefoon.Mobiele telefoons met ingebouwde camera bestaan al jaren. Maar voor veel gebruikers is de ingebouwde camera in hun mobiele telefoon vooral in het begin leuk om wat foto's te nemen op feestjes, maar niet goed genoeg om het als alternatief te gebruiken voor een echt fototoestel. De iPhone is de eerste smartphone waargebruikers wel de ingebouwde camera veel gebruiken om foto's mee te nemen en deze vervolgensvia het internet delen met anderen.

De iPhone laat de 5-megapixel Nokia N95 achter zich als de meest gebruikte camera op Flickr. Vergeleken met de Nokia N95 is de 2-megapixel iPhone maar een kindercameraatje, maar toch uploaden meer iPhone-gebruikers hun foto's naar Flickr dan mensen met een Nokia N95 (zie afbeelding).

De reden voor het succes van de iPhone op Flickr is simpel. Er zijn meerdere applicaties voor de iPhone waarmee de gebruiker snel en gemakkelijk foto's kan doorsturen naar zijn Flickr-account. Het enige wat de gebruiker nodig heeft is een Flickr-account, het Flickr-emailadres en een internetverbinding. Een foto doorsturen naar de online fotodienst is vervolgens binnen enkele seconden gebeurd.


Source: Computerworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: