abonneren

iPhone-gebruikers melden 'gegijzelde' apparaten

Meerdere Apple-gebruikers melden dat hun iPhones en iPads "gegijzeld" worden door hackers. Die blokkeren de telefoon of tablet van de gebruiker van een afstand. Om de blokkade te verwijderen, moet de gebruiker een flink bedrag overmaken naar de hacker.

Er zijn inmiddels een behoorlijk aantal gevallen bekend.Find my iPhone

De gebruikers berichten dat zij een email krijgen via de 'Find my iPhone'-functie. Daarmee kunnen gebruikers hun gestolen of verloren telefoon via internet terugvinden.

De hackers dringen binnen via iCloud en blokkeren de telefoon op afstand en sturen daarvan een melding. Om het apparaat te deblokkeren moet het slachtoffer een bedrag overmaken naar een Paypal-account.

Het is niet duidelijk om hoe veel gebruikers het gaat, en ook niet of er Nederlandse slachtoffers benaderd zijn.

Onnodig

Overigens is het helemaal niet nodig om het 'losgeld' te betalen, want een geblokkeerd iOS-apparaat is ook te unlocken via iTunes. Hoe dat moet is hier te vinden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Security

Tags: itunes, Find My Iphone

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord