abonneren

'iPhone 6 Plus-gebruikers laten iPad links liggen'

Consumenten die de overstap hebben gemaakt naar de iPhone 6 Plus, laten hun iPad vaker links liggen. De reden daarvoor is dat het grotere scherm van de Plus de tablet-taken overneemt.

Dat zeggen de makers van Pocket, een app die je online artikelen en video's laat bewaren voor offline gebruik. Ze hielden een onderzoek onder meer dan 2 miljoen Pocket-gebruikers en merkten op dat de iPad minder gebruikt wordt na het kopen van een iPhone 6 Plus.

Hoe groter het scherm...

iPhone 5S-gebruikers gebruiken hun iPad nog wel veel om internetcontent op te lezen en te kijken. Ze verkiezen de tablet in 45 procent van de gevallen boven de smartphone. Maar iPhone 6 Plus-bezitters gebruiken nog maar 20 procent van de tijd hun iPad. De overige 80 procent spenderen ze op hun Plus-toestel.

Volgens Pocket komen de percentages nu overeen met die van Android-gebruikers. Android-smartphones beschikken al langer over grote schermen en daar is dezelfde trend ook al een tijdje zichtbaar.

iPad thuislaten

Ook kijkt men vaker video's naarmate de schermgrootte toeneemt.  "Hoe groter je telefoon, hoe minder je een iPad gebruikt," concldueert Pocket. "Je kan meer met je smartphone, dus je kunt je tablet thuislaten."

Waar is er dan wel nog ruimte voor je tablet? Op het nachtkastje, aldus de onderzoekers. In de avond verkiezen veel mensen toch hun iPad, bijvoorbeeld om nog iets te lezen voor het slapen gaan. Die trend blijft gelijk, ongeacht schermgrootte van smartphones.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 6 Plus