abonneren

'iPhone 6 krijgt productivere landschapsmodus'

Mogelijk wordt de landschapsmodus van de iPhone 6 helemaal anders dan normaal. Volgens 9to5mac kunnen gebruikers met het toestel 2 panelen naast elkaar draaien. Dat ontdekte de website naar aanleiding van een ontwikkelaar die dat ontdekte in een simulator.

Dat zou overigens alleen gelden voor de 5,5 inch-versie van de telefoon. De iPhone 6 wordt volgende week gepresenteerd, en alles lijkt erop dat het toestel in twee maten komt. De kleinere daarvan is 4,7 inch, en daarbij blijft de landschapsmodus hetzelfde als nu al het geval is.

iPad

De grotere variant krijgt een landschapsmodus die wat lijkt op die van de iPad. Daarbij verandert het beeld als je bijvoorbeeld de agenda-app opstart, of de contacten, zoals op onderstaand screenshot te zien is.Productiviteit

Met de nieuwe modus kunnen gebruikers actiever worden op hun iPhone, een doel dat Apple met de iPhone 6 voor ogen heeft. Ook het nieuwe besturingssysteem iOS 8 is grotendeels gebouwd op productiviteit.

Twee velden

Deze manier van werken was al bekend op de iPad, maar op de iPhone ontbrak de modus altijd. Met de nieuwe landschapsmodus kunnen gebruiker in één veld hun contactenlijst zien en in de andere de gedetailleerde informatie erover. Ook bij andere native iOS-apps zoals Game Center en de Agenda-app is die functie geïmplementeerd, maar zodra iOS 8 beschikbaar komt kunnen ontwikkelaars er ook mee aan de gang.

9to5mac ontdekte het nadat een ontwikkelaar in een iOS-simulator aan de gang ging. Daar kwam hij erachter dat de app halverwege werd afgebroken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: