'iPhone 5S krijgt supersnelle 64-bits processor'

Volgens een journalist van Fox News krijgt de iPhone 5S een gloednieuwe 64-bits A7-chip. Deze zou maar liefst 31 procent sneller zijn dan de A6-chip. Ook zou de 5S een camera krijgen die met 120 frames per seconde kan opnemen.

Clayton Morris, een journalist van Fox News, meldde afgelopen zondag via Twitter dat de iPhone 5S ontzettend snel is. De Apple-blog 9to5Mac beaamt het bericht en spreekt over een prototype met een gloednieuwe 64-bits processor. 

Volgens Morris zou de nieuwe A7-chip zo’n 31 % sneller zijn dan de huidige A6-chip die in de iPhone 5 en iPad 4 zit.

De vorige A-chips waren allemaal 32-bit. Zo’n tien dagen geleden speculeerde analist Ming-Chi Kuo van  KGI Securities ook al over een 64-bits chip in de nabije toekomst. Hij sprak zich echter niet uit over een A7-chip. Apple zou de 64-bit ook al kunnen testen voor de toekomstige A8-chip.

Het is helemaal niet zeker of de iPhone 5S over een 64-bits chip zal beschikken. We kunnen wel zo goed als zeker zeggen dat Apple de chip aan het testen is. De nieuwe chip zou animaties nog vloeiender moeten maken. Wellicht zou de volgende iPad ook uitgerust worden met de snellere chip.

Clayton Morris van Fox News haalde ook aan dat de camera van de iPhone een fikse update zou krijgen. Het zou bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om slow-motion filmpjes te maken met een framerate van 120 fps. Nog een ander sterk gerucht is de vingerafdruksensor. Om alle details exact te weten, moeten we nog wachten tot 10 september.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten