abonneren

'iPhone 5S krijgt dubbel zoveel pixels'

De nieuwe iPhone die in september volgens de geruchten uitkomt zal een scherm krijgen met twee keer zoveel pixels als die van de iPhone 5. Ook zal er volgens de nieuwste geruchten in tegenstelling tot eerdere berichten een ontwerpwijziging plaatsvinden, waarbij de schermranden dunner worden uitgevoerd.

Volgens het Chinese blog WeiPhone zal Apple de volgende iPhone uitrusten met een scherm die twee keer zoveel pixels bevat als de huidige iPhone 5. Waar de iPhone 5 een scherm heeft van 4 inch met een resolutie van 640 bij 1136 pixels, zal de iPhone 5S - of iPhone 6, zoals het nieuwe vlaggenschip ook zou kunnen gaan heten volgens de Chinezen – een scherm krijgen met 1,5 miljoen pixels. De iPhone 5 heeft er 727.040 en de pixeldichtheid is 326 pixels per inch.

Het is niet een erg voor de hand liggende upgrade. Apple heeft de meest recente schermen zo gemaakt dat vanaf een ‘normale’ kijkafstand geen pixels waarneembaar zijn met het blote oog. Dat is dan ook de reden dat de beeldschermen aangemerkt worden met de term ‘retina’. Dubbel zo scherpe beeldschermen zouden dan ook niet veel waarneembaar verschil opleveren.

Automatiseringsgids meldt dat de reden wellicht gezocht zou moeten worden in het feit dat Apple de concurrentie op specificatiegebied voor wil zijn. De Samsung Galaxy S4 heeft een scherm met 441 pixels per inch en de HTC One zelfs 468 ppi.

Ook zou Apple de nieuwe iPhone een dunnere bezel, ofwel schermrand, willen geven. Dat zou in tegenspraak zijn met eerdere geruchten, waarbij er geen ontwerpwijziging zou plaatsvinden.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s, schermen, Pixeldichtheid

Nieuws headlines

Laatste reactie