abonneren

'iPhone 5S deze zomer gelanceerd'

Het volgende model iPhone gaat in het tweede kwartaal van 2013 in productie. Deze zal er ongeveer hetzelfde uitzien als de iPhone 5. Ook zou Apple in de tweede helft van het jaar een budget-iPhone introduceren volgens bronnen van The Wall Street Journal.

Het doorgaans behoorlijk betrouwbare The Wall Street Journal heeft van bronnen die bekend zijn met de productie van de iPhone vernomen dat Apple in het tweede kwartaal van 2013 zal starten met de productie van de nieuwe iPhone. Deze smartphone zou er qua vorm en grootte niet veel anders uitzien dan de iPhone 5. Het ligt dan ook voor de hand dat het een iPhone 5S zal worden en niet een volledig herontworpen iPhone 6. Deze vorige versie van de iPhone kwam dan ook in september 2012 uit. Het zou voor Apple-begrippen wel erg snel zijn om nu al een nieuw ontwerp te introduceren.

De iPhone 5S zou vervolgens uitkomen in de zomer van dit jaar, volgens de bronnen van The Wall Street Journal. Dat zou overeenkomen met de informatie van andere bronnen, die weten te melden dat de nieuwe versie van iOS ook rond de zomer geïntroduceerd wordt. De nieuwe versie van iOS komt immers doorgaans samen met de nieuwe iPhone uit. Het is niet bekend hoe de iPhone 5S verschilt van de iPhone 5. Doorgaans zijn de grootste verbeteringen van de S-serie te vinden in de processor en de camera.

Budget-iPhone

De bronnen zeggen verder dat Apple nog altijd werkt aan een goedkope versie van een iPhone, die op zijn vroegst in de tweede helft van 2013 op de markt zou komen. Het zou om een toestel gaan dat evenals de iPhone 5 4 inch groot is. De body van de iPhone zou van een ander materiaal gemaakt worden als de dure variant iPhone, zodat de productiekosten gedrukt kunnen worden. Apple zou experimenteren met verschillende kleuren omhulsels.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s, Budget-iphone