‘iPhone 5S biedt keuze uit twee schermgroottes en vijf kleuren’

De iPhone 5S komt in mei of juni al op de markt om beter te kunnen concurreren met Samsung en zal beschikbaar zijn in vijf verschillende kleuren. Ook zal er keuze zijn tussen twee schermgroottes. Dat alles zegt analist Brian White.

Brian White van Topeka Capital Markets zegt via leveranciers van Apple te weten dat de volgende iPhone, die volgens hem waarschijnlijk 5S heet en niet een iPhone 6 zoals The Next Web meldde, verkrijgbaar zal zijn in vijf verschillende kleuren. De kleuren waar de consument uit kan kiezen zijn blauw, roze, geel, wit/zilver en zwart/grijs. Dit soort geruchten zijn er al eerder geweest, maar White is erg stellig in deze en zegt dat hij het zeker weet. Overigens is de iPhone 5 al wel verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar Apple zelf heeft zelf altijd gekozen voor het klassieke wit of zwart.

Schermgroottes

Ook zegt hij dat er keuze zal zijn tussen twee schermgroottes. Apple koos met de iPhone 5 voor het eerst voor een andere schermafmeting, namelijk 4 inch. De iPhones daarvoor hadden allemaal een scherm van 3,5 inch. Bij de 5S zal er volgens White voor het eerst keuze zijn tussen verschillende schermgroottes binnen één iPhone-generatie.

Volgens White zal Apple het op de beurs onder andere om bovenstaande redenen beter doen dan in 2012. Apple vergroot door consumenten meer keuze te geven namelijk het aantal potentiële kopers.

Vervroegde lancering

Apple zou volgens White de lancering van de iPhone 5S eerder laten plaatsvinden dan zoals logischerwijs verwacht in september/oktober. De 5S zou al in mei/juni moeten uitkomen met als reden de concurrentie met Samsung. Deze enige grote concurrent van Apple lanceert nieuwe topmodellen doorgaans voor de zomer. Daardoor zou Apple achter de feiten aan lopen en is het niet meer dan logisch om de introductie van de nieuwste iPhone te vervroegen.

Bron: BGR

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: schermdiagonaal, Iphone 5s, kleuren, 3,5 inch, kleurtjes, 4 Inch, schermgroottes, Inch